top of page

ACTIVITEITEN

Logo_MZ_staand_RO.png
Banner_homepage.png
Schermafbeelding 2022-09-03 om 19.38_edited.jpg
pexels-andrea-piacquadio-3768131.jpg
20201212_21914.jpg

De Goede Doelen Actie van Magisch Zoetermeer zet in op het tegengaan van eenzaamheid onder ouderen en in 2021 ook onder jongeren (zie plan Kom Erbij) door het initiëren van acties waarvan de opbrengst wordt aangewend om deze eenzaamheid terug te dringen. Samen met de stichting Samen vieren we kerst en ambassadeur René van Kooten zijn we Een tegen Eenzaamheid.

 

Om geld te genereren voor de goede doelen organiseert Magisch Zoetermeer een aantal activiteiten:

Kaarsen- en wensenactie

 

Op zaterdag 10 december start de verkoop van de kerstkaarsen. Op diverse plaatsen in Zoetermeer kan men voor 5 euro een kerstkaars kopen en tevens een wens doen voor een oudere. Magisch Zoetermeer probeert zo veel mogelijk haalbare en lieve wensen te vervullen. Voor de logistiek rondom de kaarsenverkoop zoeken wij vrijwilligers.

 

 

Santa Evening Run voor volwassenen en kinderen

De Santa Evening Run is een sponsorloop waar iedereen in Zoetermeer aan mee kan doen met als doelstelling eenzaamheid terug te dringen en bespreekbaar te maken.

 

De Santa Evening Run bestaat uit een kinder- en volwassenen “fun”run. Een sponsorloop waar iedereen in Zoetermeer aan mee kan doen.  Wij als organisatie nodigen teams van scholen, bedrijven, sportverenigingen en vriendenclubs uit om zich in te schrijven. Individuele deelnemers zijn natuurlijk ook in groten getale welkom.   

 

Ben je onder de 13 jaar loop dan mee met de kinderrun en ben je boven deze leeftijd doe dan mee aan de volwassenen run. Ons doel: Help ons eenzaamheid terug te dringen, bespreekbaar te maken en haalbare wensen voor eenzame ouderen rond de feestdagen uit te laten komen.

Kerstlunch

 

Magisch Zoetermeer hoopt dat corona in de editie 2022 geen storende factor zal zijn en wij deze keer voor de ouderen weer een lunch kunnen organiseren waarbij men elkaar kan ontmoeten en daardoor nieuwe contacten kan leggen. Vrijwilligers zorgen dat de ouderen gebracht en gehaald worden en ongestoord kunnen genieten van de lunch, live muziek en de kerstman.

 

Magisch Zonnetje

 

Magisch Zoetermeer wil die ene speciale vrijwilliger of instantie die zich heeft ingezet in deze coronatijd om het dagelijkse leven van eenzame ouderen wat dragelijker te maken graag in het “magische” zonnetje zetten.

Wij maken een selectie uit de inzendingen en zorgen dat hier feestelijk bekendheid aan wordt gegeven

 

bottom of page